Yksityisopetus

Kaikille yksityistunneille voi tulla ilman aikaisempaa kokemusta. Meille myös aikuiset ovat tervetulleita! Opetus räätälöidään jokaiselle oppilaalle sopivaksi ja opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Tärkeintä opetuksessamme on hyvä meininki sekä soittamisesta ja laulamisesta nauttiminen!

TULE TUTUSTUMAAN!

Lähetä sähköpostia osoitteeseen: tutustumaan@groovehouseoulu.fi. Kerro mikä sinua kiinnostaa ja milloin haluaisit tulla tutustumistunnille (30 min). Ilmoita myös, jos jokin päivä ei sinulle sovi. Ilmoitamme sinulle mahdolliset vapaat ajat, joista voit valita sinulle sopivan. Vastaamme viestiin mahdollisimman pian. Tutustumistunti kestää 30 minuuttia ja voit sen jälkeen päättää, haluatko aloittaa tunnit.
Yksityistuntien tarjonnan näet alla:

Soitinkaruselli

Onko vaikeaa valita, mitä soitinta haluaisit alkaa soittamaan? Tule soitinkaruselliin, siellä voit tutustua soittimiin ja valita sitten mieleisesi! Valitse alla olevasta valikoimastamme kolme eri instrumenttia (myös laulu kuuluu mukaan), joita haluaisit kokeilla ja tule tutustumaan!

Soitinkaruselli on suunnattu pääasiassa 6-8 vuotiaille, mutta sitä vanhemmat ja aikuisetkin voivat osallistua. Kurssiin kuuluu 3 x 30 minuutin tuntia kaikista valitsemistasi soittimista, eli yhteensä 9 x 30 min soitto- tai laulutuntia.

Yhdestä soittimesta/laulusta pidetään tunti aina kerran viikossa. Voit käydä tunnit missä järjestyksessä haluat, eli aloittaa mistä vain soittimesta. Tunteja voi käydä halutessa myös yhtä-aikaisesti, eli esim. pianotunti maanantaina, kitaratunti tiistaina ja laulutunti torstaina.

Tunnit täytyy käyttää 10:n viikon kuluessa aloituksesta.

Kitara

Jos sinulla ei ole vielä omaa kitaraa, voit lainata sitä meiltä ensimmäisellä tunnilla. Aloittelijan on helppo aloittaa esim. akustisella nylonkielisellä kitaralla, mutta soiton aloittaminen sähkökitaralla on yhtä lailla mahdollista. Muu soittotunneilla tarvittava kalusto, kuten kitaravahvistin, johdot, nuottiteline ym. löytyvät meiltä.

Ukulele

Jos sinulla ei ole vielä omaa ukulelea, voit lainata sitä meiltä ensimmäisellä tunnilla. Tunneilla tutustumme ukuleleen melodia- ja komppisoittimena erilaisten kappaleiden kautta. Pienikokoinen ja pehmeäsointinen uke on oivallinen säestyssoitin ja kulkee helposti mukana. Se on myös helpompi oppia kuin esimerkiksi kitara.

Laulu

Laulutuntien aloittamiseen ei tarvitse mitään aikaisempaa kokemusta tai teoriatietoa. Oma ääni ja avoin mieli riittää!

Piano, koskettimet

Piano ja kosketinsoitintunneilla voidaan opiskella sekä klassista että pop&jazz musiikkia sekä vapaata säestystä. Tuntien sisältö muodostuu oppijalähtöisesti kiinnostuksen mukaan ja tunneilla voi soittaa omalla tai koulun soittimella.

Basso

Haluatko ryhtyä matalien äänien mestariksi sekä alataajuuksien erikoisasiantuntijaksi? Tervetuloa tutustumaan bassonsoiton saloihin! Soittotunneilla perehdytään mm. instrumentin hallintaan, soittotekniikkaan ja ergonomiaan ja opetellaan soittamaan ja hahmottamaan musiikkia sekä nuoteista että korvakuulolta.

Oma basso olisi suositeltavaa hankkia soittotunteja sekä treenaamista varten, mutta ensimmäisillä tunneilla voi myös käyttää lainasoitinta koulun puolesta.

Rummut

Aloittaaksesi sinulla ei tarvitse olla omia rumpuja. Kaikki tarvittava soittokalusto löytyy meiltä!

Perkussiot

Meillä voit opiskella myös muiden lyömäsoittimien, kuten mm. kongien, bongojen ja cajonin soittoa. Omaa soitinta ei alkuun tarvitse, mutta se on suositeltavaa hankkia, jos aikoo jatkaa harrastusta pidempään.

Harmonikka

Harmonikkatunneilla tutustutaan instrumenttiin monipuolisesti. Oppitunneilla keskitytään opettelemaan nuoteista soittamista mutta myös korvakuuloa harjoitetaan. Ohjelmistoon voi kuulua kappaleita klassisesta musiikista kansanmusiikkiin ja humpasta aina rokkiin asti. Oppitunneilla voidaan opetella oppilaan mieltymyksiä kuunnellen melodia- ja/tai standardibasson soittoon (myös pianoharmonikalla opiskelu on mahdollista).

Huilu

Voit opiskella meillä poikkihuilun alkeita. Tämän haastavan instrumentin saloihin tutustutaan mm. hakemalla kaunista sointia hyvän puhallustekniikan kautta, opiskelemalla sormituksia vaikeusastetta hiljalleen lisäämällä, nuotinlukua ja musikaalista ilmaisua harjoittelemalla sekä etenemällä kohti kokonaisten kappaleiden soittamista. Huilunsoiton kannalta on järkevää tutustua kaikenlaiseen materiaaliin aina klassisesta musiikista poppiin, rockiin ja fuusiojazziin, jotta oppilas löytää instrumentin koko kirjosta mieleistä opiskeltavaa. Huilutunnit sopivat aloittelijoille tai jo jonkin aikaa soittaneille. Voit soittaa tunneilla omalla, tai opettajan soittimella.

Voit myös vuokrata meiltä huilun hintaan 35e/kk!

Viulu

Meille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että pidemmälle ehtineet viulistit. Tunneilla opetellaan soittimen hallintaa ja oikeaoppista soittoasentoa, nuotinlukua ja sävelkorvan kehittämistä monipuolisen ohjelmiston ja eri musiikin tyylilajien avulla. Oppilaan mielenkiinnon kohteet otetaan huomioon ohjelmiston suunnittelussa. Viulu on monipuolinen instrumentti, jolla voi soittaa klassisen ohjelmiston lisäksi esimerkiksi kansanmusiikkia tai vaikka elokuvasävelmiä, unohtamatta soittamisen iloa! Viulunsoiton harjoittelun voi aloittaa myös vanhemmalla iällä.

Voit myös vuokrata meiltä viulun hintaan 35e/kk!