top of page

YKSITYISOPETUS

Voit tulla tunneille ilman mitään aikaisempaa kokemusta. Meille myös aikuiset ovat tervetulleita! Opetus räätälöidään jokaiselle oppilaalle sopivaksi ja opinnoissa voi edetä omaan tahtiin. Tärkeintä opetuksessamme on hyvä meininki sekä soittamisesta ja laulamisesta nauttiminen!

Alaikärajaksi yksityistunneille suosittelemme kouluikää (n. 6 vuotta). Sitä nuoremmille suosittelemme muskareitamme, joissa myös tutustutaan laulamiseen ja soittamiseen monipuolisesti ja ikätasoisesti.

Jos sinulla ei ole vielä omaa soitinta, voit lainata sitä meiltä ensimmäisillä tunneilla. Soitinta ei ole pakko hankkia kotiin aivan heti, jos harrastuksen jatkaminen ei ole varmaa.

Voit myös vuokrata meiltä viulun, huilun tai ukulelen! Huom: tarkista saatavuus meiltä ennen tilausta.

TULE TUTUSTUMAAN!

Jos et ole vielä varma, mikä paketti sopii sinulle, voit tilata ensin verkkokaupastamme tutustumistunnin, joka kestää 30 minuuttia. Tutustumistunnin jälkeen voikin olla helpompi valita sinulle sopiva tuntipaketti, ja opettajamme neuvovat sinua tässä asiassa mielellään.

YKSITYISOPETUKSEN TARJONTAMME NÄET ALLA:

Soitinkaruselli

Onko vaikeaa valita, mitä soitinta haluaisit alkaa soittamaan? Tule soitinkaruselliin, siellä voit tutustua soittimiin ja valita sitten mieleisesi! Valitse alla olevasta valikoimastamme kolme instrumenttia (myös laulu), joita haluaisit kokeilla ja tule tutustumaan!

Soitinkaruselli on suunnattu pääasiassa 6-8 vuotiaille, mutta sitä vanhemmat ja aikuisetkin voivat osallistua. Kurssiin kuuluu 3 x 30 minuutin yksityistuntia kaikista valitsemistasi soittimista, eli yhteensä 9 x 30 min soitto- tai laulutuntia.

Yhdestä soittimesta/laulusta pidetään tunti aina kerran viikossa. Voit käydä tunnit missä järjestyksessä haluat, eli aloittaa mistä vain soittimesta. Tunteja voi käydä halutessa myös rinnakkain, eli esim. pianotunti maanantaina, kitaratunti tiistaina ja laulutunti torstaina.

Kitara (pop&jazz / klassinen)

 

Jos sinulla ei ole vielä omaa kitaraa, voit lainata sitä meiltä ensimmäisellä tunnilla. Aloittelijan on helppo aloittaa esim. akustisella nylonkielisellä kitaralla, mutta soiton aloittaminen sähkökitaralla on yhtä lailla mahdollista.

Kitarasta saatavana myös Kitaristin aloituspaketti -verkkokurssi.

Ukulele

 

Jos sinulla ei ole vielä omaa ukulelea, voit lainata sitä meiltä ensimmäisellä tunnilla. Tunneilla tutustumme ukuleleen melodia- ja komppisoittimena erilaisten kappaleiden kautta. Pienikokoinen ja pehmeäsointinen uke on oivallinen säestyssoitin ja kulkee helposti mukana. Se on myös helpompi soitin oppia kuin esimerkiksi kitara.

Voit myös vuokrata meiltä ukulelen hintaan 15e/kk!

Laulu (pop&jazz / klassinen)

Laulu on soittimista henkilökohtaisin, sillä soitin olet sinä itse.


Laulutunneilla harjoittelemme äänenmuodostusta ja terveen äänenkäytön perusteita. Tunneilla laulamme sinulle mieleisiä lauluja ja tutustumme pop&jazz tai klassisiin laulukappaleisiin.

Ääni- ja hengitysharjoituksin treenaamme lauluääntäsi, joka kehittää samalla myös puheääntäsi. Laulutekniikka voikin auttaa niitä, jotka käyttävät ääntään paljon vaikkapa työssään. 
Voit tulla meille myös harjoittelemaan äänenkäytön perusteita puhumiseen!

Nuotinlukutaitoa sinulla ei tarvitse olla, sillä hyödynnämme nuottien tukena kuulonvaraista oppimista ja esimerkiksi äänitteitä.

Tavoitteesi laulun suhteen voivat olla monenlaisia. Ehkä haluat oppia pysymään sävelessä, lieventää lauluun liittyvää jännittämistä, treenata väsyvää ääntä tai ihan vain nauttia laulusta.

Tärkeintä on musiikin ilo!

Piano, koskettimet

 

Piano- ja kosketinsoitintunneilla voidaan opiskella sekä klassista että pop&jazz musiikkia sekä vapaata säestystä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla.

Basso

 

Haluatko ryhtyä matalien äänien mestariksi sekä alataajuuksien erikoisasiantuntijaksi? Tervetuloa tutustumaan bassonsoiton saloihin!

Oma basso olisi suositeltavaa hankkia soittotunteja sekä treenaamista varten, mutta ensimmäisillä tunneilla voi myös käyttää lainasoitinta koulun puolesta.

Rummut

 

Aloittaaksesi sinulla ei tarvitse olla omia rumpuja. Kaikki tarvittava soittokalusto löytyy meiltä!

Meiltä löytyy myös pienempi rumpusetti pikkusoittajia varten.

Rummuista saatavana myös Rumpalin aloituspaketti -verkkokurssi.

Saksofoni

 

Kaikki lähtee puhalluksesta! Saksofoni taipuu moneen niin klassisesta musiikista aina rockin, popin ja jazzin koukeroihin asti.

 

Aiempaa soittokokemusta saksofonin soittoa varten ei tarvitse olla, mutta oma soitin pitäisi löytyä. Opettajamme auttaa mielellään ensimmäisen soittimen hankinnassa, joten ota vain rohkeasti yhteyttä jos mielesi halajaa saksofonitaituriksi!

 

Tunneilla käydään oppilaan toiveita kuunnellen esimerkiksi hengitystekniikkaa, sormituksia, oikeaa soittoasentoa ja ihan kokonaisia kappaleita. 

Huilu

 

Tämän haastavan instrumentin saloihin tutustutaan mm. hakemalla kaunista sointia hyvän puhallustekniikan kautta, opiskelemalla sormituksia vaikeusastetta hiljalleen lisäämällä, nuotinlukua ja musikaalista ilmaisua harjoittelemalla sekä etenemällä kohti kokonaisten kappaleiden soittamista.

 

Huilutunnit sopivat sekä aloittelijoille että jo jonkin aikaa soittaneille.

Voit myös vuokrata meiltä poikkihuilun hintaan 35e/kk!

Viulu (akustinen / sähkö)

 

Meille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että pidemmälle ehtineet viulistit. Tunneilla opetellaan soittimen hallintaa ja soittoasentoa, nuotinlukua, kuulonvaraista soittamista ja sävelkorvan kehittämistä monipuolisen ohjelmiston ja eri musiikin tyylilajien avulla.

Viulu on monipuolinen instrumentti, jolla voi soittaa klassisen ohjelmiston lisäksi esimerkiksi kansanmusiikkia tai elokuvasävelmiä. Voit siis ehdottaa mieleisiä kappaleita soitettavaksi! Viulunsoitto ei tunne ikärajoja, joten kaiken ikäiset ovat tervetulleita viulutunneille.

Sähköviulun soitto ei olennaisesti eroa akustisen viulun soitosta, mutta soittimen käyttöympäristö tuo soittamiseen uudenlaista säpinää. Sähköviulu on ominaisuuksiensa ansiosta tasavertainen soitin muiden perinteisten bändisoittimien kanssa ja sähköviulutunneilla voimmekin tutustua soittamisen lisäksi esimerkiksi äänentoistoon, efekteihin ja live-esiintymiseen. Mielenkiintosi mukaan voimme tutustua myös bändissä soittamiseen

Voit myös vuokrata meiltä viulun hintaan 35e/kk!

bottom of page