Opetus

Tältä sivulta löydät tietoa tarjonnastamme sekä esittelyt opettajistamme.

Kaikille tunneille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että pidemmälle edistyneet harrastajat. Tunneille ei ole ikärajaa, opetamme sekä aikuisia että lapsia. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia! Oppilaan omat lähtökohdat sekä tavoitteet otetaan huomioon ja opinnoissa saa edetä omaan tahtiin.

Kitara

Kitaratunneille tullessasi tarvitset mukaan oman kitaran ja plektran. Aloittelijan on helppo aloittaa esim. akustisella nylonkielisellä kitaralla, mutta soiton aloittaminen sähkökitaralla on yhtä lailla mahdollista. Muu soittotunneilla tarvittava kalusto, muun muassa kitaravahvistin, johdot, nuottiteline ja metronomi löytyvät meiltä.

Ukulele

Tunneilla tutustumme ukuleleen melodia- ja komppisoittimena erilaisten kappaleiden kautta. Pienikokoinen ja pehmeäsointinen uke on oivallinen säestyssoitin ja kulkee helposti mukana. Tunneille tullessasi tarvitset ainoastaan oman ukulelen ja soitto voi alkaa.

Laulu

Laulutuntien aloittamiseen ei tarvitse mitään aikaisempaa kokemusta tai teoriatietoa. Oma ääni ja avoin mieli riittää!

Piano, koskettimet

Piano ja kosketinsoitintunneilla voidaan opiskella sekä klassista että pop&jazz musiikkia sekä vapaata säestystä. Tuntien sisältö muodostuu oppijalähtöisesti kiinnostuksen mukaan ja tunneilla voi soittaa omalla tai koulun soittimella.

Basso

Haluatko ryhtyä matalien äänien mestariksi sekä alataajuuksien erikoisasiantuntijaksi? Tervetuloa tutustumaan bassonsoiton saloihin! Soittotunneilla perehdytään mm. instrumentin hallintaan, soittotekniikkaan ja ergonomiaan, opetellaan soittamaan ja hahmottamaan musiikkia nuoteista että korvakuulolta, sekä otetaan ensiaskeleet improvisoinnin ihmeelliseen maailmaan.

Oma basso olisi erittäin suositeltavaa hankkia soittotunteja sekä treenaamista varten, mutta ensimmäisillä tunneilla voi myös käyttää lainasoitinta koulun puolesta.

Rummut, perkussiot

Aloittaaksesi sinulla ei tarvitse olla omaa rumpusettiä. Kaikki tarvittava soittokalusto löytyy meiltä. Ainut asia, joka täytyy alkuun hankkia, on korvatulpat. Soittamiseen sopivia korvatulppia saa musiikkiliikkeistä.

Harmonikka

Harmonikkatunneilla tutustutaan instrumenttiin monipuolisesti. Oppitunneilla keskitytään opettelemaan nuoteista soittamista mutta myös korvakuuloa harjoitetaan. Ohjelmistoon voi kuulua kappaleita klassisesta musiikista kansanmusiikkiin ja humpasta aina rokkiin asti. Oppitunneilla voidaan opetella oppilaan mieltymyksiä kuunnellen melodia- ja/tai standardibasson soittoon (myös pianoharmonikalla opiskelu on mahdollista).

Huilu

Voit opiskella meillä poikkihuilun alkeita. Tämän haastavan instrumentin saloihin tutustutaan mm. hakemalla kaunista sointia hyvän puhallustekniikan kautta, opiskelemalla sormituksia vaikeusastetta hiljalleen lisäämällä, nuotinlukua ja musikaalista ilmaisua harjoittelemalla sekä etenemällä kohti kokonaisten kappaleiden soittamista. Huilunsoiton kannalta on järkevää tutustua kaikenlaiseen materiaaliin aina klassisesta musiikista poppiin, rockiin ja fuusiojazziin, jotta oppilas löytää instrumentin koko kirjosta mieleistä opiskeltavaa. Huilutunnit sopivat aloittelijoille tai jo jonkin aikaa soittaneille. Voit soittaa tunneilla omalla, tai opettajan soittimella.

Viulu

Meille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että pidemmälle ehtineet viulistit. Tunneilla opetellaan soittimen hallintaa ja oikeaoppista soittoasentoa, nuotinlukua ja sävelkorvan kehittämistä monipuolisen ohjelmiston ja eri musiikin tyylilajien avulla. Oppilaan mielenkiinnon kohteet otetaan huomioon ohjelmiston suunnittelussa. Viulu on monipuolinen instrumentti, jolla voi soittaa klassisen ohjelmiston lisäksi esimerkiksi kansanmusiikkia tai vaikka elokuvasävelmiä, unohtamatta soittamisen iloa! Viulunsoiton harjoittelun voi aloittaa myös vanhemmalla iällä. Tunneille tarvitset oman instrumentin.

Opettajat

janne

Tuukka Nygård

Moi! Olen 30-vuotias muusikko, musiikin opiskelija ja kitaristi. Olen valmistunut Tornion konservatoriosta muusikoksi sekä musiikkiteknologiksi. Jatkan opintojani Oulun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogi-linjalla. Kitaraa olen soittanut teinipojasta lähtien. Tykkään kaikenlaisesta musiikista ja minulla onkin vuosien kokemus erilaisista yhtyeistä ja esiintymisestä aina duoista isompiin kokoonpanoihin.

Soitan ja teen myös omaa musiikkia yhtyeessä nimeltä Matkalla.

janne

Janne Mikkonen

Hei! Olen 29-vuotias freelancer-muusikko. Opiskelen pop/jazz-musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Olen valmistunut pop/jazz-muusikoksi Kajaanin konservatoriosta v. 2010.

Kitaransoiton opettajana olen toiminut Kainuun musiikkiopistossa Kajaanissa, Iin kansalaisopistossa ja taidekoululla sekä Kulttuuripesulassa Oulussa. Muusikon töitä olen tehnyt bilebändi Iiriksessä ja fuusiojazz-bändi Mopocopissa. Lisäksi soitan perinteisempään jazziin erikoistuneissa Tiina Kaikkonen Triossa sekä Janne Mikkonen Quintetissa.

Lisätietoa yhtyeistäni:
Mopocop
Tiina Kaikkonen Trio

Jenni

Jenni Siuruainen

Moikka! Olen 25-vuotias muusikko, laulaja-lauluntekijä sekä laulunopettajaopiskelija. Valmistuin keväällä 2015 pop&jazz-muusikoksi Tornion konservatoriosta, minkä jälkeen aloitin musiikkipedagogiopintoni Oulun ammattikorkeakoulussa.

Kiinnostukseni musiikkia kohtaan syttyi jo lapsena huilunsoiton myötä, mutta vasta muutama vuosi sitten lähdin tavoittelemaan pop&jazz-laulusta ammattia. Siitä huolimatta olen ehtinyt mm. keikkailla ahkerasti erilaisissa kokoonpanoissa, toimia niin solistina kuin taustalaulajanakin, opettaa, johtaa kuoroa, säveltää sekä vierailla studioissa. Voit kuulla lauluani mm. Matkalla -yhtyeen solistina.4

Ellu Malkamäki

Ellu on jo yli kymmenen vuotta elättänyt itsensä laulamalla korkealta ja kovaa bilebändi Grooving High Allstarsissa. Opettajana Ellu on yksilökeskeinen ja näkeekin itsensä enemmän opastajana. Oppilas kertoo mitä haluaa, ja yhdessä mietitään miten tavoitteeseen parhaiten päästään. Laulaminen ei ole rakettitiedettä, joten useimmiten laulun haasteissa kyse on hyvin yksinkertaisista mutta sitäkin suuremmista oivalluksista.

Grooving High Allstars

Joni Raikaslehto

Hei! Olen 25-vuotias basisti, säveltäjä/sovittaja ja soitonopettaja. Valmistuin muusikoksi pop&jazz konservatorio Lappiasta 2013 ja opiskelen parhaillaan musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulussa.

Soittokokemusta löytyy laaja-alaisesti erilaisissa kokoonpanoissa, soittotunteja olen antanut muutaman vuoden ajan vasta-alkajille sekä jo vähän pidemmälle ehtineille tulevaisuuden bassosankareille.

Opiskelujeni ohessa soitan parhaillaan mm. seuraavissa yhtyeissä: Melulintu, Bilebändi Kopla X, jYsäri sekä The Montages.

Maiju

Maiju Laurila

Olen 29-vuotias musiikkileikkikouluopettaja, muusikko ja musiikinopettaja. Harmonikka on pääinstrumenttini. Työkokemusta on kertynyt jo useammalta vuodelta. Musiikkimakuni on laaja, mutta lähinnä sydäntä on kansanmusiikki. Olen itse opiskellut monenlaista klassisesta kevyeen musiikkiin. Tärkeää soittamisessa on soittamisen ja oppimisen ilo!

katriina

Katriina Ukkonen

Moi! Olen 24-vuotias muusikko ja musiikkikasvatuksen opiskelija. Opiskelen musiikinopettajaksi Oulun yliopistossa ja viimeistelen maisteriopintojani. Olen valmistunut Länsi-Pohjan musiikkiopistosta pääinstrumenttinani viulu, jota olen soittanut erilaisissa kokoonpanoissa Kemin kaupunginorkesterista kamarimusiikki- ja kansanmusiikkiyhtyeisiin sekä kevyeen musiikkiin.
Viulun- ja pianonsoitonopettajana olen toiminut v. 2012 lähtien mm. Putaan musiikkitukiyhdistyksessä Torniossa ja myöhemmin Oulussa opintojen ohella. Klassisen ohjelmiston lisäksi erityisesti kansanmusiikin soittaminen on sydäntäni lähellä.

suvi

Tuomas Jaatinen

Hei! Olen 28-vuotias freelance-muusikko ja opettaja. Olen valmistunut pop&/jazz- muusikoksi (rumpali) Oulun konservatoriosta 2009 ja opiskelen tällä hetkellä musiikkipedagogiksi viimeistä vuotta Oulun ammattikorkeakoulussa.
Soittokokemusta on kertynyt 15 vuoden aikana hyvin erityylisistä yhtyeistä. Bändien tyylilajit ovat vaihdelleet kirjaimellisesti jazzista poppiin, tanssimusiikista rokkiin ja rapista äärimetallimusiikkiin. Muusikon työn rinnalla olen toiminut kahdeksan vuotta rumpujen- ja yhtyesoiton ja opettajana mm. Vaalan kansalaisopistolla, Oulun kansalaisopistolla sekä Oulu Opistolla.

Tällä hetkellä aktiivisia yhtyeitäni ovat muun muassa:

Dark Flood
Twisters
Kopla X
– VH Frenzy
– Tiina Vaattovaara Band

niko

Niko Konttinen

Moi! Olen 29-vuotias rumpali ja pian valmistuva musiikkipedagogi. Soittoharrastukseni on kuljettanut minua alakoulusta ammattilaiseksi saakka. Oman musiikin tekeminen on aina ollut sydäntäni lähellä, mutta nautin myös cover-bändeissä toimimisesta. Inspiroidun aina maailmanmusiikista iskelmään ja konemusiikista raskaampaan musiikkiin. Rumpujen soitto on minulle tärkein osa luovaa itseilmaisua.

Funksons
Niko Nova&Valona

aino

Aino Mero

Hellurei! Olen 26-vee laulaja, muusikko ja tuleva musiikkipedagogi. Olen laulanut ja ollut kiinnostunut musiikista koko ikäni. Ala-asteella kävin piano- ja rumputunneilla, yläasteella vaihdoin kokonaan laulamiseen.

Inspiroidun musiikissa eniten rytmeistä, haastavista laulumelodioista sekä ennalta-arvaamattomista soinnuista ja kappalerakenteista. Vahvimmat vaikuttajani ovat olleet mm. Michael Jackson sekä tuoreimpana löytönä australialaisbändi Hiatus Kaiyote.

Lauluani voit tulla kuuntelemaan nimikkobändini Meronleimauksen keikoille!

suvi

Suvi Buckman

Moi! Olen Suvi Buckman, 31-vuotias rumpali, muusikko, musiikkipedagogi sekä Musiikkikoulu Groovehousen perustaja. Valmistuin musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta v. 2013. Muusikoksi valmistuin Tornion pop&jazz konservatorio Lappiasta v. 2009. Olen työskennellyt rumpujensoiton opettajana nyt yli kymmenen vuotta.

Lisää tietoa minusta ja bändeistäni löydät täältä: Kyvyt.fi

Muskari

Muskariin voivat tulla kaikki alle kouluikäiset lapset. Groovehousen muskarissa lauletaan, leikitään ja soitetaan. Tutustumme monipuolisesti soittimiin ja uppoudumme musiikin maailmaan uusien ja vanhojen lastenlaulujen johdattamina. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja hyvä meininki. Muskari tarjoaa eväitä myös myöhempää musiikkiharrastusta varten.

Bändikoulu

Groovehouse tarjoaa bändiopetusta kaikenikäisille. Aikaisempaa bändisoittokokemusta ei tarvitse olla, mutta oman soittimen / laulun perusteet olisi hyvä olla hallussa. Mukaan voi ilmoittautua omalla valmiilla bändillä tai vaihtoehtoisesti voimme kasata bändin itse mahdollisuuksien mukaan.

Bänditunnit pidetään kerran viikossa. Opetuksessa keskitytään yhteissoittoon, ohjelmiston harjoittelemiseen sekä esiintymiseen. Opastamme mielellämme bändejä tarvittaessa myös keikkamyynnissä, keikkojen järjestämisessä sekä muissa käytännön asioissa.

POP-kuoro

Pop-kuorossa keskitytään paitsi tekemään hyvää musiikkia, myös pitämään hauskaa ja nauttimaan yhdessä tekemisestä. Nuotinlukutaitoa ei tarvitse olla. Ohjelmisto valitaan yhdessä ja se pyritään pitämään sekä mielenkiintoisena että monipuolisena.

Volaa! on Groovehousen oma pop-kuoro, jossa keskiössä on korkeatasoinen musisointi. Se on myös rento ja huumoripitoinen ”musiikkiterapiaryhmä”, jossa ääntä riittää ja jokainen saa olla oma itsensä lauluääntä myöten. Kuorossa käsitellään sivuaiheina äänenkäytön tekniikkaa, ääni-improvisaatiota sekä musiikin termistöä, mutta nuotinlukutaito ei ole välttämätön. Riittää, että rakastat yhdessä laulamista ja uskallat heittäytyä rohkeasti kohti omia rajojasi!

Aikuisten musiikkiryhmä

Oletko aina halunnut harrastaa musiikkia mutta sopivaa aloitustapaa ei ole löytynyt? Kaipaatko vanhan musiikkiharrastuksen pariin? Onko kauan sitten hyllylle asetettu viulu tai kitara jo pölyn peitossa?

Tämä on kaikille aikuisille tarkoitettu musiikin harrastusryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lähtötasoon tai aiempaan harrastuneisuuteen katsomatta. Tarkoituksena on nauttia yhdessä musiikin harrastamisesta laulun ja yhdessä soittamisen kautta. Tutustumme bändisoittimiin ja musiikin harrastamiseen yhdessä, iloisen tunnelman ja yhdessä tekemisen kautta.