Opetus

Tältä sivulta löydät tietoa tarjonnastamme sekä esittelyt opettajistamme.

Kitara

Kitaratunneille tullessasi tarvitset mukaan oman kitaran ja plektran. Aloittelijan on helppo aloittaa esim. akustisella nylonkielisellä kitaralla, mutta soiton aloittaminen sähkökitaralla on yhtä lailla mahdollista. Muu soittotunneilla tarvittava kalusto, muun muassa kitaravahvistin, johdot, nuottiteline ja metronomi löytyvät meiltä.

Ukulelen alkeet

Tunneilla tutustumme ukuleleen melodia- ja komppisoittimena erilaisten kappaleiden kautta. Pienikokoinen ja pehmeäsointinen uke on oivallinen säestyssoitin ja kulkee helposti mukana. Tunneille tullessasi tarvitset ainoastaan oman ukulelen ja soitto voi alkaa.

janne

Tuukka Nygård

Moi! Olen 30-vuotias muusikko, musiikin opiskelija ja kitaristi. Olen valmistunut Tornion konservatoriosta muusikoksi sekä musiikkiteknologiksi. Jatkan opintojani Oulun Ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogi-linjalla. Kitaraa olen soittanut teinipojasta lähtien. Tykkään kaikenlaisesta musiikista ja minulla onkin vuosien kokemus erilaisista yhtyeistä ja esiintymisestä aina duoista isompiin kokoonpanoihin.

Soitan ja teen myös omaa musiikkia yhtyeessä nimeltä Matkalla.

janne

Janne Mikkonen

Hei! Olen 29-vuotias freelancer-muusikko. Opiskelen pop/jazz-musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Olen valmistunut pop/jazz-muusikoksi Kajaanin konservatoriosta v. 2010.

Kitaransoiton opettajana olen toiminut Kainuun musiikkiopistossa Kajaanissa, Iin kansalaisopistossa ja taidekoululla sekä Kulttuuripesulassa Oulussa. Muusikon töitä olen tehnyt bilebändi Iiriksessä ja fuusiojazz-bändi Mopocopissa. Lisäksi soitan perinteisempään jazziin erikoistuneissa Tiina Kaikkonen Triossa sekä Janne Mikkonen Quintetissa.

Lisätietoa yhtyeistäni:
Mopocop
Tiina Kaikkonen Trio
IIRIS

Laulu

Olitpa vasta-alkaja tai jo pitkälle edistynyt laulaja, olet erittäin tervetullut laulutunneille. Kaikille laulunopiskelijoille tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma ja tunneilla keskitymme juuri niihin laulamisen osa-alueisiin, jotka ovat sinulle ajankohtaisia ja mielekkäitä. Mitään tarvittavia esitietoja laulutuntien aloittamiselle ei ole.

Keskeisiä tavoitteita laulunopetuksessa ovat:

  • pitkäjänteisen lauluharrastuksen mahdollistaminen
  • terveellinen äänen muodostaminen
  • oppimisen ilo

Huilu

Voit opiskella meillä poikkihuilun alkeita. Tämän haastavan instrumentin saloihin tutustutaan mm. hakemalla kaunista sointia hyvän puhallustekniikan kautta, opiskelemalla sormituksia vaikeusastetta hiljalleen lisäämällä, nuotinlukua ja musikaalista ilmaisua harjoittelemalla sekä etenemällä kohti kokonaisten kappaleiden soittamista. Huilunsoiton kannalta on järkevää tutustua kaikenlaiseen materiaaliin aina klassisesta musiikista poppiin, rockiin ja fuusiojazziin, jotta oppilas löytää instrumentin koko kirjosta mieleistä opiskeltavaa. Huilutunnit sopivat aloittelijoille tai jo jonkin aikaa soittaneille. Voit soittaa tunneilla omalla, tai opettajan soittimella.

Jenni

Jenni Siuruainen

Moikka! Olen 25-vuotias muusikko, laulaja-lauluntekijä sekä laulunopettajaopiskelija. Valmistuin keväällä 2015 pop&jazz-muusikoksi Tornion konservatoriosta, minkä jälkeen aloitin musiikkipedagogiopintoni Oulun ammattikorkeakoulussa.

Kiinnostukseni musiikkia kohtaan syttyi jo lapsena huilunsoiton myötä, mutta vasta muutama vuosi sitten lähdin tavoittelemaan pop&jazz-laulusta ammattia. Siitä huolimatta olen ehtinyt mm. keikkailla ahkerasti erilaisissa kokoonpanoissa ja tilaisuuksissa, toimia niin solistina kuin taustalaulajanakin, opettaa, johtaa kuoroa, säveltää sekä vierailla studioissa. Voit kuulla lauluani mm. Matkalla -yhtyeen solistina.

Piano, koskettimet

Piano ja sen lisäksi koskettimet monine soundeineen muodostavat värikkään paletin. Aiheen tutkiminen voi lähteä aivan pianon alkuhämäristä barokin ja klassismin tienoilta, josta lähtien kosketinmusiikki on kulkenut läpi vuosikymmenten eri tyylien kautta nykyhetkeen, jossa yhdistyvät muun muassa klassinen musiikki, jazz, pop, rock ja jopa metallimusiikki. Matkalla mukaan ovat tulleet sähköpianot, sähköiset urut ja syntetisaattorit. Esimerkiksi kosketinsoundien tekemistä on tunneilla mahdollista oppia. Tuntien sisältö muodostuu oppijalähtöisesti kiinnostuksen mukaan ja tunneilla voi soittaa omalla tai talon soittimella.

Pasi

Pasi Hiltula

Hei! Olen 34-vuotias soitonopettaja ja muusikko. Olen opiskellut Oulun Ammattikorkeakoulussa (musiikkipedagogi) ja Oulun Konservatoriolla (pop/jazz -muusikko). Soittoharrastukseni on alkanut klassisella musiikilla v. 1993 josta vähitellen tyylillinen repertuaari on laajentunut. Nykyisin olen kiinnostunut kaikenlaisesta kosketinsoitinmusiikista. Kokemusta opettamisesta on karttunut kymmenen vuoden ajalta.
Soittokokemusta olen hankkinut monissa bändeissä, joista tämänhetkisiä ovat muun muassa The Boys of Sumner ja Kenneth Sjöwall’s Dixie Dudes.

Basso

Haluatko ryhtyä matalien äänien mestariksi sekä alataajuuksien erikoisasiantuntijaksi? Tervetuloa tutustumaan bassonsoiton saloihin!

Soittotunneilla perehdytään mm. instrumentin hallintaan, soittotekniikkaan ja ergonomiaan, opetellaan soittamaan ja hahmottamaan musiikkia nuoteista että korvakuulolta, sekä otetaan ensiaskeleet improvisoinnin ihmeelliseen maailmaan.

Oma basso olisi erittäin suositeltavaa hankkia soittotunteja sekä treenaamista varten, mutta ensimmäisillä tunneilla voi myös käyttää lainasoitinta koulun puolesta.

Joni Raikaslehto

Hei! Olen 25-vuotias basisti, säveltäjä/sovittaja ja soitonopettaja. Valmistuin muusikoksi pop&jazz konservatorio Lappiasta 2013 ja opiskelen parhaillaan musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulussa.

Soittokokemusta löytyy laaja-alaisesti erilaisissa kokoonpanoissa, ja soittotunteja olen antanut muutaman vuoden ajan vasta-alkajille sekä jo vähän pidemmälle ehtineille tulevaisuuden bassosankareille.

Opiskelujeni ohessa soitan parhaillaan muun muassa seuraavissa yhtyeissä: Melulintu, Bilebändi Kopla X, jYsäri sekä The Montages.

Harmonikka

Harmonikkatunneilla tutustutaan instrumenttiin monipuolisesti. Oppitunneilla keskitytään opettelemaan nuoteista soittamista mutta myös korvakuuloa harjoitetaan. Ohjelmistoon voi kuulua kappaleita klassisesta musiikista kansanmusiikkiin ja humpasta aina rokkiin asti. Oppitunneilla voidaan opetella oppilaan mieltymyksiä kuunnellen melodia- ja/tai standardibasson soittoon (myös pianoharmonikalla opiskelu on mahdollista). Kaikenikäiset ja -lähtötasoiset soittajat ovat tervetulleita tunneille.

Maiju

Maiju Laurila

Olen 29-vuotias musiikkileikkikouluopettaja, muusikko ja musiikinopettaja. Harmonikka on pääinstrumenttini. Työkokemusta on kertynyt jo useammalta vuodelta. Musiikkimakuni on laaja, mutta lähinnä sydäntä on kansanmusiikki. Olen itse opiskellut monenlaista klassisesta kevyeen musiikkiin. Tärkeää soittamisessa on soittamisen ja oppimisen ilo!

Rummut, perkussiot

Aloittaaksesi sinulla ei tarvitse olla omaa rumpusettiä. Kaikki tarvittava soittokalusto löytyy meiltä.  Ainut asia, joka sinun täytyy alkuun hankkia, on korvatulpat. Soittamiseen sopivia korvatulppia saa musiikkiliikkeistä.

Esittelyvideon rumpujen soitonopetuksesta voit katsoa täältä.

suvi

Tuomas Jaatinen

Hei! Olen 28-vuotias freelance-muusikko ja opettaja. Olen valmistunut pop&/jazz- muusikoksi (rumpali) Oulun konservatoriosta 2009 ja opiskelen tällä hetkellä musiikkipedagogiksi viimeistä vuotta Oulun ammattikorkeakoulussa.
Soittokokemusta on kertynyt 15 vuoden aikana hyvin erityylisistä yhtyeistä. Bändien tyylilajit ovat vaihdelleet kirjaimellisesti jazzista poppiin, tanssimusiikista rokkiin ja rapista äärimetallimusiikkiin. Muusikon työn rinnalla olen toiminut kahdeksan vuotta rumpujen- ja yhtyesoiton ja opettajana muun muassa Vaalan kansalaisopistolla, Oulun kansalaisopistolla sekä Oulu Opistolla.

Tällä hetkellä aktiivisia yhtyeitäni ovat muun muassa:

Dark Flood
Twisters
Kopla X
– VH Frenzy
– Tiina Vaattovaara Band

suvi

Suvi Buckman

Moi! Olen Suvi Buckman, 30-vuotias rumpali, muusikko ja musiikkipedagogi. Valmistuin musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta v. 2013. Muusikoksi valmistuin Tornion pop&jazz konservatorio Lappiasta v. 2009. Olen työskennellyt rumpujensoiton opettajana nyt yhdeksän vuotta.

Lisää tietoa minusta ja bändeistäni löydät täältä: Kyvyt.fi

Muskari

Muskariin voivat tulla kaikki alle kouluikäiset lapset. Groovehousen muskarissa lauletaan, leikitään ja soitetaan. Tutustumme monipuolisesti soittimiin ja uppoudumme musiikin maailmaan uusien ja vanhojen lastenlaulujen johdattamina. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja hyvä meininki. Muskari tarjoaa eväitä myös myöhempää musiikkiharrastusta varten.

Maiju

Maiju Laurila

Olen 29-vuotias musiikkileikkikouluopettaja, muusikko ja musiikinopettaja. Harmonikka on pääinstrumenttini. Työkokemusta on kertynyt jo useammalta vuodelta. Musiikkimakuni on laaja, mutta lähinnä sydäntä on kansanmusiikki. Olen itse opiskellut monenlaista klassisesta kevyeen musiikkiin. Tärkeää soittamisessa on soittamisen ja oppimisen ilo!

Bändikoulu

Groovehouse tarjoaa bändiopetusta kaikenikäisille. Aikaisempaa bändisoittokokemusta ei tarvitse olla, mutta oman soittimen / laulun perusteista on paljon hyötyä. Mukaan voi ilmoittautua omalla valmiilla bändillä tai vaihtoehtoisesti voimme kasata bändin itse mahdollisuuksien mukaan.

Bänditunnit pidetään kerran viikossa, yksi tunti kestää 90 min. Bändikouluun voi ilmoittautua myös omalla bändillä. Bändeille järjestetään myös 2 kuukauden pituisia intensiivikursseja, joissa soittajat pääsevät hiomaan yhteissoittotaitojaan ammattilaisen opastuksella.

Opetuksessa keskitytään yhteissoittoon, ohjelmiston harjoittelemiseen sekä esiintymiseen. Opastamme mielellämme bändejä myös keikkamyynnissä, keikkojen järjestämisessä sekä muissa käytännön asioissa.

Aikuisten musiikkiryhmä (uusi!)

Oletko aina halunnut harrastaa musiikkia mutta sopivaa aloitustapaa ei ole löytynyt? Kaipaatko vanhan musiikkiharrastuksen pariin? Onko kauan sitten hyllylle asetettu viulu tai huilu jo pölyn peitossa?

Nyt alkamassa on kaikille aikuisille tarkoitettu musiikin harrastusryhmä. Tervetulleita ryhmään ovat kaikki lähtötasoon tai aiempaan harrastuneisuuteen katsomatta. Tarkoituksena on nauttia yhdessä musiikin harrastamisesta laulun ja yhdessä soittamisen kautta. Jokainen pääsee osallistumaan omien mahdollisuuksien mukaan. Tutustumme bändisoittimiin ja musiikin harrastamiseen yhdessä, iloisen tunnelman ja yhdessä tekemisen kautta.

Aikuisten musiikkiryhmää ohjaa musiikinopettaja Maiju Laurila.