Opetus

Täältä sivulta löydät tietoa tarjonnastamme sekä esittelyt opettajistamme.

Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! Otamme vastaan sekä vasta-alkajat että pidemmälle edistyneet harrastajat. Tunneille ei ole ikärajaa, opetamme sekä aikuisia että lapsia. Oppilaan omat lähtökohdat sekä tavoitteet otetaan huomioon ja opinnoissa saa edetä omaan tahtiin. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia!

RYHMÄT:

Vauvamuskari ja taaperomuskari (tiistaisin)

Vauvamuskariin voivat osallistua kaikki alle 1-vuotiaat vauvat, mutta suositusikäraja on 3kk (tai kun vauva jaksaa kannatella jo päätään). Taaperomuskari on 1-2 vuotiaille. Mukana on aina vauvan vanhempi tai läheinen aikuinen. Mitään soitto- tai laulutaitoja ei tarvita.

Vauva- ja taaperomuskarissa edetään aina lapsen ehdoilla. Tärkeintä on positiivisten kokemusten luominen ja tekemisen ilo yhdessä vanhemman kanssa musiikin ja leikin avulla. Tämä edistää lapsen ja vanhemman yhteistä vuorovaikutusta.

Vauvamuskarissa tehtävät laulut ja leikit tukevat vauvan kokonaisvaltaista kehitystä ja niitä voi ottaa mukaan käyttöön myös kotiarkeen. Tavoitteena on myös vauvan uteliaisuuden herättäminen musiikkia kohtaan ja vauvamuskari luokin hyvän pohjan musiikin harrastamiselle myös jatkossa.

Muskari 3-4 ja 5-6 vuotiaille (keskiviikkoisin)

Muskariin voivat tulla kaikki 3-6 vuotiaat lapset. Groovehousen muskarissa lauletaan, leikitään ja soitetaan. Tutustumme monipuolisesti soittimiin ja uppoudumme musiikin maailmaan uusien ja vanhojen lastenlaulujen johdattamina. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja hyvä meininki. Muskari tarjoaa eväitä myös myöhempää musiikkiharrastusta varten.

Bändikoulu

Groovehouse tarjoaa bändiopetusta kaikenikäisille. Aikaisempaa bändisoittokokemusta ei tarvitse olla, mutta oman soittimen / laulun perusteet olisi hyvä olla hallussa. Mukaan voi ilmoittautua omalla valmiilla bändillä tai vaihtoehtoisesti voimme kasata bändin itse mahdollisuuksien mukaan.

Bänditunnit pidetään kerran viikossa. Opetuksessa keskitytään yhteissoittoon, ohjelmiston harjoittelemiseen sekä esiintymiseen. Opastamme mielellämme bändejä tarvittaessa myös keikkamyynnissä, keikkojen järjestämisessä sekä muissa käytännön asioissa.

Kuorot

Lapsikuoro (torstaisin klo 17:00-18:00)
Tule mukaan iloiseen joukkoon laulamaan! Lapsikuoro sopii kaikille laulamisesta
innostuneille alakouluikäisille. Kuorossa lauletaan yhdessä yksi- ja moniäänisesti.
Laulutaitoja kehitetään myös hauskojen ääniharjoitusten, musiikkiliikunnan ja leikin
keinoin. Ohjelmistoomme sisältyy tuttujen laulujen lisäksi kuorolaisten
toivekappaleita. Emme pidä laulukokeita, mukaan tarvitset vain reipasta
laulumieltä!

Seniorikuoro (torstaisin klo 15:00-16:30)

Seniorikuoroon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet seniorit.
Lauluohjelmiston kokoamme yhdessä, ja sen lähtökohtana ovat kaikkien tuntemat
klassikot. Teemme lempeitä ja rentoja ääniharjoituksia, jotka edesauttavat oman
äänen löytämistä. Kaikki osaavat laulaa, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen ääni,
joka saa kuulua. Emme pidä laulukokeita eikä sinun tarvitse osata lukea nuotteja,
vaan riittää kun pidät laulamisesta. Liity siis mukaan rentoon ja kannustavaan
joukkoomme. Annetaan laulun kajahtaa!

Rock-kuoro (maanantaisin klo 18:45-20:15)

Rock-kuoroon ovat tervetulleita kaikki rock-musiikista innostuvat, kaikenikäiset laulusta kiinnostuneet ihmiset! Kuoron ohjelmisto kootaan yhdessä meidän näköiseksi hienoksi paketiksi. Nuotinlukutaito on plussaa, muttei välttämätön. Kuoroon ei ole laulukokeita, joten kaikki innokkaat pääsevät mukaan. Pääasia on vain, että nautit yhdessä musisoimisesta ja mahtavasta meiningistä!

Pop-kuoro (torstaisin klo 18:15-19:45)

Pop-kuorossa keskitytään paitsi tekemään hyvää musiikkia, myös pitämään hauskaa ja nauttimaan yhdessä tekemisestä. Nuotinlukutaitoa ei tarvitse olla. Ohjelmisto valitaan yhdessä ja se pyritään pitämään sekä mielenkiintoisena että monipuolisena.

Aikuisten musiikkiryhmä

Oletko aina halunnut harrastaa musiikkia mutta sopivaa aloitustapaa ei ole löytynyt? Kaipaatko vanhan musiikkiharrastuksen pariin? Onko kauan sitten hyllylle asetettu viulu tai kitara jo pölyn peitossa?

Tämä on kaikille aikuisille tarkoitettu musiikin harrastusryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lähtötasoon tai aiempaan harrastuneisuuteen katsomatta. Tarkoituksena on nauttia yhdessä musiikin harrastamisesta laulun ja yhdessä soittamisen kautta. Tutustumme bändisoittimiin ja musiikin harrastamiseen yhdessä, iloisen tunnelman ja yhdessä tekemisen kautta.

YKSITYISOPETUS:

UUTTA: Soitinkaruselli

Onko vaikeaa valita, mitä soitinta haluaisit alkaa soittamaan? Tule soitinkaruselliin, siellä voit tutustua soittimiin ja valita sitten mieleisesi! Valitse alla olevasta valikoimastamme kolme eri soitinta (myös laulu on mahdollinen), joita haluaisit kokeilla ja tule tutustumaan!

Soitinkaruselli on suunnattu pääasiassa 6-8 vuotiaille, mutta sitä vanhemmatkin voivat osallistua. Kurssiin kuuluu 3 x 30 minuutin tuntia kaikista valitsemistasi soittimista, eli yhteensä 9 x 30 min soitto- tai laulutuntia.

Kitara

Kitaratunneille tullessasi tarvitset mukaan oman kitaran ja plektran. Aloittelijan on helppo aloittaa esim. akustisella nylonkielisellä kitaralla, mutta soiton aloittaminen sähkökitaralla on yhtä lailla mahdollista. Muu soittotunneilla tarvittava kalusto, muun muassa kitaravahvistin, johdot, nuottiteline ja metronomi löytyvät meiltä.

Ukulele

Tunneilla tutustumme ukuleleen melodia- ja komppisoittimena erilaisten kappaleiden kautta. Pienikokoinen ja pehmeäsointinen uke on oivallinen säestyssoitin ja kulkee helposti mukana. Tunneille tullessasi tarvitset ainoastaan oman ukulelen ja soitto voi alkaa.

Laulu

Laulutuntien aloittamiseen ei tarvitse mitään aikaisempaa kokemusta tai teoriatietoa. Oma ääni ja avoin mieli riittää!

Piano, koskettimet

Piano ja kosketinsoitintunneilla voidaan opiskella sekä klassista että pop&jazz musiikkia sekä vapaata säestystä. Tuntien sisältö muodostuu oppijalähtöisesti kiinnostuksen mukaan ja tunneilla voi soittaa omalla tai koulun soittimella.

Basso

Haluatko ryhtyä matalien äänien mestariksi sekä alataajuuksien erikoisasiantuntijaksi? Tervetuloa tutustumaan bassonsoiton saloihin! Soittotunneilla perehdytään mm. instrumentin hallintaan, soittotekniikkaan ja ergonomiaan, opetellaan soittamaan ja hahmottamaan musiikkia nuoteista että korvakuulolta, sekä otetaan ensiaskeleet improvisoinnin ihmeelliseen maailmaan.

Oma basso olisi erittäin suositeltavaa hankkia soittotunteja sekä treenaamista varten, mutta ensimmäisillä tunneilla voi myös käyttää lainasoitinta koulun puolesta.

Rummut

Aloittaaksesi sinulla ei tarvitse olla omia rumpuja. Kaikki tarvittava soittokalusto löytyy meiltä. Ainut asia, joka täytyy alkuun hankkia, on korvatulpat. Soittamiseen sopivia korvatulppia saa musiikkiliikkeistä.

Perkussiot

Meillä voit opiskella myös muiden lyömäsoittimien, kuten mm. kongien, bongojen ja cajonin soittoa. Omaa soitinta ei alkuun tarvitse, mutta se kannattaa hankkia, jos aikoo jatkaa harrastusta pidempään.

Harmonikka

Harmonikkatunneilla tutustutaan instrumenttiin monipuolisesti. Oppitunneilla keskitytään opettelemaan nuoteista soittamista mutta myös korvakuuloa harjoitetaan. Ohjelmistoon voi kuulua kappaleita klassisesta musiikista kansanmusiikkiin ja humpasta aina rokkiin asti. Oppitunneilla voidaan opetella oppilaan mieltymyksiä kuunnellen melodia- ja/tai standardibasson soittoon (myös pianoharmonikalla opiskelu on mahdollista).

Huilu

Voit opiskella meillä poikkihuilun alkeita. Tämän haastavan instrumentin saloihin tutustutaan mm. hakemalla kaunista sointia hyvän puhallustekniikan kautta, opiskelemalla sormituksia vaikeusastetta hiljalleen lisäämällä, nuotinlukua ja musikaalista ilmaisua harjoittelemalla sekä etenemällä kohti kokonaisten kappaleiden soittamista. Huilunsoiton kannalta on järkevää tutustua kaikenlaiseen materiaaliin aina klassisesta musiikista poppiin, rockiin ja fuusiojazziin, jotta oppilas löytää instrumentin koko kirjosta mieleistä opiskeltavaa. Huilutunnit sopivat aloittelijoille tai jo jonkin aikaa soittaneille. Voit soittaa tunneilla omalla, tai opettajan soittimella.

Viulu

Meille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että pidemmälle ehtineet viulistit. Tunneilla opetellaan soittimen hallintaa ja oikeaoppista soittoasentoa, nuotinlukua ja sävelkorvan kehittämistä monipuolisen ohjelmiston ja eri musiikin tyylilajien avulla. Oppilaan mielenkiinnon kohteet otetaan huomioon ohjelmiston suunnittelussa. Viulu on monipuolinen instrumentti, jolla voi soittaa klassisen ohjelmiston lisäksi esimerkiksi kansanmusiikkia tai vaikka elokuvasävelmiä, unohtamatta soittamisen iloa! Viulunsoiton harjoittelun voi aloittaa myös vanhemmalla iällä. Tunneille tarvitset oman instrumentin.

Opettajat

janne

Tuukka Nygård

Kitaransoiton opettaja

Koulutus: Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi (2015-), Tornion pop&jazz konservatorio, Muusikko (2015), Musiikkiteknologi (2014)
Työkokemus: Kitaransoitonopetusta 2013-, freelancermuusikko 2011-

Matkalla

janne

Janne Mikkonen

Kitaransoiton opettaja

Koulutus: Kajaanin konservatorio, Muusikko (2010) Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi

Mopocop
Tiina Kaikkonen Trio

aino

Aino Mero

 

Laulunopettaja

Koulutus: Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi (2017-), Tornion pop&jazz konservatorio, Muusikko (2016)
Työkokemus: laulunopetusta 2014-, keikkailua vuodesta 2013.

janne

Niko Kuusela

Laulunopettaja

Koulutus: Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi (2017-), Kuopion konservarorio, Muusikko (2017)
Työkokemus: Laulunopetusta 2016-, keikkailua 2013-, lauluyhteen johtoa 2016-

The Case of Six

Emma Kurkinen

Kuoronohjaaja

Koulutus: Oulun yliopisto, kasvatustieteiden kandidaatti, musiikkikasvatus (2016), Oulun yliopisto, kasvatustieteiden maisteri, musiikkikasvatus (2016-), Oulun ammattikorkeakoulu, Laaja-alainen musiikkipedagogi, pääaine pop/jazz -laulu (2014-)
Työkokemus: Kuoronohjaaja (2018-), vs. musiikkiluokanopettaja (2016-), muskariohjaaja (2015-), laulunopettaja (2015-), lauluntekijä (2015-), keikkamuusikko (2008-)

MELA
Peltokurki

Jyrki Perttu

Bassonsoiton opettaja

Koulutus: Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi (2017-), Tornion pop&jazz konservatorio, Muusikkko (2017)
Työkokemus: Keikkamuusikkona viisi vuotta

Elina Korhonen

Pianonsoiton opettaja

Koulutus: Musiikinopettaja (Kasvatustieteen maisteri, Oulun yliopisto)
Työkokemus: Muusikko 2014-

MELA

katriina

Katriina Ukkonen

Viulun- ja pianonsoitonopettaja

Koulutus: Oulun yliopisto, Kasvatustieteen kandidaatti (2016)
Kasvatustieteen maisteri (2018) musiikkikasvatuksen koulutusohjelma
Työkokemus: viulun- ja pianonsoitonopetusta 2012-, orkesterimuusikkona vuodesta 2009

Anna Peltomaa

Muskariohjaaja, huilunsoitonopettaja

Koulutus: Oulun yliopisto, kasvatustieteiden maisteri, musiikkikasvatus (2013-) Oulun ammattikorkeakoulu, laaja-alainen Musiikkipedagogi, pääaine klassinen huilu (2012- 2016)
Työkokemus: Musiikkileikkikoulun ohjaaja vuodesta 2013 alkaen, huilunsoitonopettaja 2015 alkaen, freelancer-muusikkona ja lauluntekijänä 2014 alkaen.

MELA
Peltokurki

Maiju

Maiju Laurila

Harmonikansoiton opettaja

Koulutus: Musiikkileikkikouluopettaja, Muusikko, Musiikinopettaja

suvi

Tuomas Jaatinen

Rumpujensoiton opettaja

Koulutus: Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi (2017), Oulun konservatorio pop&jazz -linja (2009)
Työkokemus: keikkailua 2005-, rumpujensoiton opetusta 2008-, yhtyesoiton opetusta 2013-

Dark Flood, Twisters, Kopla X, VH Frenzy, Tiina Vaattovaara Band

niko

Niko Konttinen

Rumpujensoiton opettaja

Koulutus: Savonia ammattikorkeakoulu (2013-), Oulun konservatorio pop&jazz ammattitutkinto
Työkokemus: Kuopion konservatorio, kehitysvammaisten bändikerho (2014-2017), rumpujensoiton opetusta 2013-, freelancermuusikko ja musiikin luova tuottaja 2008-

Funksons
Niko Nova&Valona

suvi

Suvi Buckman

Rumpujensoiton opettaja, Groovehousen perustaja

Koulutus: Oulun ammattikorkeakoulu, Musiikkipedagogi (2013), Tornion pop&jazz konservatorio, Muusikko (2009)
Työkokemus: bänditoimintaa ja keikkailua 2004-, rumpujensoiton opetusta 2007-

Kyvyt.fi