Infoa

Kuka voi tulla Musiikkikoulu Groovehouseen?

Vastaus on: kaikki! Groovehouse tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista soiton ja laulun opetusta sekä aloittelijoille että vanhoille konkareille. Halusit sitten oppia uutta, kehittyä omassa instrumentissa tai laulussa, parantaa teknisiä taitoja, tulla ammattilaiseksi tai soitella/laulaa vain omaksi iloksi, autamme sinua pääsemään tavoitteeseesi.

Pääsykokeita ei ole vaan oppilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miten pääsen tutustumaan?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen: tutustumaan@groovehouseoulu.fi. Kerro mikä sinua kiinnostaa ja milloin haluaisit tulla tutustumistunnille (30 min). Ilmoitathan myös, jos joku päivä tai kellonaika ei sinulle sovi. Tunnit pidetään pääsääntöisesti arkisin aikavälillä klo 15-21. Ilmoitamme sitten mahdolliset vapaat ajat, joista voit valita sinulle sopivan. Vastaamme viestiin mahdollisimman pian.

Tutustumistunti kestää 30 minuuttia ja voit sen jälkeen päättää, haluatko aloittaa tunnit.

Onko ikärajaa?

Soitto- ja laulutunneille ei ole ikärajaa, mutta suositusalaikäraja on kouluikä. Yläikärajaa ei ole, sillä aikuisenakin voi vielä oppia soittamaan ja laulamaan. Muskareihin yläikäraja on 6 vuotta.

Arvot, opetus ja oppimisympäristö

Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Musiikkikoulu Groovehousen keskeisiä arvoja ovat yksilöllisyys, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja turvallinen oppimisympäristö. Jokainen oppilas on arvokas ja jokaisen yksilöllisyyttä ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan kulttuurista riippumatta. Pääsykokeita ei ole, sillä jokaisella on oikeus saada laadukasta musiikinopetusta ja koulu uskoo myös kaikkien pystyvän oppia musiikkia ja kehittymään siinä.

Jokainen oppilas otetaan vastaan yksilönä ja tämä otetaan huomioon myös opetuksessa. Tämä tarkoittaa, että oppilas saa edetä opinnoissa omaan tahtiin ja tämän omat tavoitteet otetaan huomioon. Koulussa ei kannusteta kilpailuun tai muiden negatiiviseen arvosteluun.

Groovehousen keskeinen periaate on, että jokainen voi oppia soittamaan ja laulamaan. Opetus on oppijalähtöistä sekä monipuolista ja oppimisympäristö on rento ja viihtyisä. Musisoinnin tulee olla hauskaa ja siitä tulee nauttia. Tunneilla ei tarvitse jännittää, sillä opettajat ovat kannustavia ja asiat opetetaan rennolla meiningillä oppilaan omaan tahtiin edeten. Kaikille oppilaille luodaan oma henkilökohtainen opetussuunnitelma, jota muokataan tarpeen mukaan.

Kaikki soitto- ja laulutunnit pidetään yksityistunteina. Bänditunnit, kuorot ja muskarit pidetään ryhmissä.

Ammattitaitoiset opettajat

Groovehousella haluamme tarjota vain parasta mahdollista opetusta. Kaikki koulun opettajat ovat valmistuneet tai opiskelevat parhaillaan musiikin ja opettamisen ammattilaisiksi. Opetus on laadukasta ja nykyaikaista, sillä opettajillamme on käytössä tämän päivän parhaat tiedot ja taidot.

Pidämme pedagogista koulutusta erittäin tärkeänä, sillä opettajan työ on myös kasvatustyötä.

Oikeanlaisella ohjauksella ja kannustuksella oppilas voi saada kestävän ja antoisan suhteen musiikkiin ja soittamiseen, parhaimillaan jopa elinikäisen harrastuksen.

Ei sitoutumispakkoa

Meillä sinun ei tarvitse sitoutua koko lukukaudelle, vaan tunnit voi lopettaa koska tahansa kuun vaihteessa. Ainoastaan tuntipaketeissa sitoutuu niissä mainittuihin tuntimääriin.

Henkilökohtainen opetusuunnitelma

Kaikille oppilaille luodaan oma henkilökohtainen opetussuunnitelma, jota muokataan tarpeen mukaan. Opetussuunnitelmaan on mahdollista sisällyttää mm. seuraavia osa-alueita:

 • soittimen / laulun perusteet (mm. asento, soittimen viritys)
 • teoria
 • nuotinluku
 • rytmiikka
 • tekniikka
 • eri tyylilajit (rock, pop, blues, r&b, iskelmä, latin, jazz, ym.)
 • dynamiikka
 • improvisointi
 • ohjelmiston harjoitteleminen
 • metronomin käyttö
 • ym…

Yhteydenpito

Yhteydenpito oppilaiden kanssa tapahtuu pääasiassa puhelimella, eli jos opettaja on esimerkiksi sairas, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä. Myös oppilasta pyydetään ilmoittamaan tekstiviestillä tunnin perumisesta.

Lukukauden kesto ja lomat

Kevätlukukaudella opetus alkaa loppiaisen jälkeen (vk 2) ja kestää toukokuun loppupuolelle saakka. Kesän jälkeen tunnit alkavat taas elokuussa (n. vk 33) ja jatkuvat joulukuun puoleen väliin saakka. Lomaa pidetään viikoilla 10 (hiihtoloma) ja 43 (syysloma). Myöskään arkipyhinä opetusta ei pääsääntöisesti ole.

Ilmoittautumissäännöt

Ilmoittautuessa Groovehouseen sitoutuu myös noudattamaan seuraavia ilmoittautumiseen liittyviä sääntöjä. Lue ne siis huolellisesti.

  • Oppilaan perumia tunteja ei pääsääntöisesti korvata. Poikkeuksena erikoistapaukset, kuten esim. pitkäaikaiset sairaudet.
  • Vähintään 1 viikkoa aikaisemmin ilmoitetuista poissaoloista korvataan lukukaudessa 1 kpl. Tunti pidetään joko myöhemmin sovittuna ajankohtana, tai vaihtoehtoisesti hyvitetään laskussa.
  • Jos opettaja on sairas tai ei pääse tunnille, korvataan tunti myöhemmin opettajan kanssa sovittuna ajankohtana.
  • Jos oppilaspaikka perutaan, ei jo maksettuja maksuja palauteta. Erikoistapaukset, kuten pitkäaikaiset sairaudet, käsitellään erikseen tapauskohtaisesti.
  • Tutustumistunnista ei veloiteta maksua, jos tunteja ei halua aloittaa. Jos tutustumisen jälkeen haluaa jatkaa tunteja, veloitetaan myös tutustumiskerta ensimmäisessä laskussa.