Infoa

Kuka voi tulla Musiikkikoulu Groovehouseen?

Vastaus on: kaikki! Groovehouse tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista soiton ja laulun opetusta sekä aloittelijoille että vanhoille konkareille. Halusit sitten oppia uutta, kehittyä omassa instrumentissa tai laulussa, parantaa teknisiä taitoja, tulla ammattilaiseksi tai soitella/laulaa vain omaksi iloksi, autamme sinua pääsemään tavoitteeseesi.

Pääsykokeita ei ole vaan oppilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Onko ikärajaa?

Soitto- ja laulutunneille ei ole ikärajaa, mutta suositusalaikäraja on kouluikä. Yläikärajaa ei ole, sillä aikuisenakin voi vielä oppia soittamaan ja laulamaan. Muskareihin yläikäraja on 6 vuotta.

Periaatteet ja opetus

Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Groovehousen keskeinen periaate on, että jokainen voi oppia soittamaan ja laulamaan. Opetus on oppijalähtöistä sekä monipuolista ja oppimisympäristö on rento ja viihtyisä. Musisoinnin tulee olla hauskaa ja siitä tulee nauttia. Tunneilla ei tarvitse jännittää, sillä opettajat ovat kannustavia ja asiat opetetaan rennolla meiningillä edeten oppilaan omaan tahtiin. Kaikille oppilaille luodaan oma henkilökohtainen opetussuunnitelma, jota muokataan tarpeen mukaan.

Kaikki soitto- ja laulutunnit pidetään yksityistunteina. Bänditunnit, kuorot ja muskarit pidetään ryhmissä.

Ammattitaitoiset opettajat

Groovehousella haluamme tarjota vain parasta mahdollista opetusta. Kaikki koulun opettajat ovat valmistuneet tai opiskelevat parhaillaan musiikin ja opettamisen ammattilaisiksi. Opetus on laadukasta ja nykyaikaista, sillä opettajillamme on käytössä tämän päivän parhaat tiedot ja taidot. Pidämme pedagogista koulutusta erittäin tärkeänä, sillä opettajan työ on myös kasvatustyötä. Oikeanlaisella ohjauksella ja kannustuksella oppilas voi saada kestävän ja antoisan suhteen musiikkiin ja soittamiseen, parhaimillaan jopa elinikäisen harrastuksen.

Opetusuunnitelma

Opetussuunnitelmaan on mahdollista sisällyttää mm. seuraavia osa-alueita:

 • soittimen / laulun perusteet (mm. asento, soittimen viritys)
 • teoria
 • nuotinluku
 • rytmiikka
 • tekniikka
 • eri tyylilajeja (rock, pop, blues, r&b, latin, jazz, ym.)
 • dynamiikka
 • improvisointi
 • ohjelmiston harjoitteleminen
 • metronomin käyttö

Muskari

Muskariin voivat tulla kaikki alle kouluikäiset lapset. Groovehousen muskarissa lauletaan, leikitään ja soitetaan. Tutustumme monipuolisesti soittimiin ja uppoudumme musiikin maailmaan uusien ja vanhojen lastenlaulujen johdattamina. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja hyvä meininki. Muskari tarjoaa hyviä eväitä myös myöhempää musiikkiharrastusta varten.

Ilmoittautumiset: suvi@groovehouseoulu.fi

Bändikoulu

Groovehouse tarjoaa bändiopetusta kaikenikäisille. Aikaisempaa bändisoittokokemusta ei tarvitse olla, mutta oman soittimen / laulun perusteista on paljon hyötyä. Mukaan voi ilmoittautua omalla valmiilla bändillä tai vaihtoehtoisesti voimme kasata bändin itse mahdollisuuksien mukaan.

Opetuksessa keskitytään yhteissoittoon, ohjelmiston harjoittelemiseen sekä esiintymiseen. Opastamme mielellämme bändejä myös keikkamyynnissä, keikkojen järjestämisessä sekä muissa käytännön asioissa.

Ilmoittautumiset: suvi@groovehouseoulu.fi

Aikuisten musiikkiryhmä

Oletko aina halunnut harrastaa musiikkia mutta sopivaa aloitustapaa ei ole löytynyt? Kaipaatko vanhan musiikkiharrastuksen pariin? Onko kauan sitten hyllylle asetettu viulu tai huilu jo pölyn peitossa?

Tule aikuisille tarkoitettuun musiikin harrastusryhmään! Tervetulleita ryhmään ovat kaikki lähtötasoon tai aiempaan harrastuneisuuteen katsomatta. Tarkoituksena on nauttia yhdessä musiikin harrastamisesta laulun ja yhdessä soittamisen kautta. Tutustumme bändisoittimiin ja musiikin harrastamiseen yhdessä, iloisen tunnelman ja yhdessä tekemisen kautta.

Ilmoittautumiset: suvi@groovehouseoulu.fi

Lukukauden aloitus ja lomat

Kevätlukukaudella opetus alkaa loppiaisen jälkeen (vk 2) ja kestää toukokuun loppupuolelle saakka. Kesän jälkeen tunnit alkavat taas elokuussa (n. vk 33) ja jatkuvat joulukuun puoleen väliin saakka. Lomaa pidetään viikoilla 10 (hiihtoloma) ja 43 (syysloma). Myöskään arkipyhinä opetusta ei pääsääntöisesti ole.

Yhteydenpito

Yhteydenpito oppilaiden kanssa tapahtuu pääasiassa puhelimella, eli jos opettaja on esimerkiksi sairas, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä. Myös oppilasta pyydetään ilmoittamaan tekstiviestillä tunnin perumisesta.

Ilmoittautumissäännöt

Ilmoittautuessa Groovehouseen sitoutuu myös noudattamaan seuraavia ilmoittautumiseen liittyviä sääntöjä. Lue ne siis huolellisesti.

  • Oppilaan perumia tunteja ei pääsääntöisesti korvata. Poikkeuksena erikoistapaukset, kuten esim. pitkäaikaiset sairaudet.
  • Vähintään 1 viikkoa aikaisemmin ilmoitetuista poissaoloista korvataan lukukaudessa 1 kpl. Tunti pidetään joko myöhemmin sovittuna ajankohtana, tai vaihtoehtoisesti hyvitetään laskussa.
  • Jos opettaja on sairas tai ei pääse tunnille, korvataan tunti myöhemmin opettajan kanssa sovittuna ajankohtana.
  • Jos oppilaspaikka perutaan, ei jo maksettuja maksuja palauteta. Erikoistapaukset, kuten pitkäaikaiset sairaudet, käsitellään erikseen tapauskohtaisesti.
  • Tutustumistunnista ei veloiteta maksua, jos tunteja ei halua aloittaa. Jos tutustumisen jälkeen haluaa jatkaa tunteja, veloitetaan myös tutustumiskerta ensimmäisessä laskussa.